Pls test comment here ^_^

Φόρμα επικοινωνίας

 

Τα 5 πιο παραξενα οπλα του Β παγκοσμιου πολεμου


Μεταξύ 1939 και 1945, οι «Σύμμαχοι», σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τον Αδόλφο Χίτλερ και τους συμμάχους του, οι οποίοι ήταν γνωστοί ως οι δυνάμεις του «Άξονα», προσπάθησαν να αναπτύξουν νέους καινοτόμους τρόπους ώστε  να κερδίσουν τον πόλεμο. Πολλές από αυτές ήταν επιτυχημένες και τους βοήθησαν σημαντικά στον πόλεμο, άλλες ιδέες όμως κατέληξαν  στο συρτάρι.Ο λόγος; Αν και πρωτότυπες... ήταν λίγο περίεργες και τραβηγμένες!

1. Ο αυτοκαθοδηγούμενος πύραυλος 


Το σύστημα ελέγχου του παραπάνω  πυραύλου είχε ένα φακό που συνδέεται με το βλήμα το οποίο  προβάλει  μια εικόνα του στόχου σε μια οθόνη.  Τρία εκπαιδευμένα περιστέρια θα χτύπαγαν με το ράμφος τους τον στόχο στην οθόνη. Σε κάθε χτύπημα το σύστημα θα  προσδιόριζε που θα χτυπήσει ο πύραυλος. Όσο τα περιστέρια ράμφιζαν στο κέντρο της οθόνης ο πύραυλος θα παραμείνει στο στόχο, αλλά αν ράμφιζαν εκτός κέντρου, ο πύραυλος θα αλλάξει πορεία ανάλογα, εφ 'όσον δύο από τα τρία περιστέρια (τουλάχιστον)  <χτύπαγα> στο ίδιο σημείο, ο πύραυλος θα χτύπαγε τον στόχο.Η Εθνική Επιτροπή Ερευνών Άμυνας έβαλε $ 25.000 για την έρευνα του έργου, αλλά παρ 'όλα αυτά, για κάποιον ανεξιχνίαστο λόγο, ο αμερικανικός στρατός δεν είχε λάβει την ιδέα πάρα πολύ σοβαρά. Στις 8 Οκτώβρη του 1944 το πρόγραμμα ακυρώθηκε.

2. Το ιπτάμενο τζιπ

 Στις αεροπορικές εγκαταστάσεις πειραμάτων του Μάντσεστερ, στην Αγγλία το 1940, ξεκίνησαν την υλοποίηση της ιδέας της προσαρμογής πτερύγων σε ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα. Κωδικό όνομα της εν λόγω κατασκευής «Rotabuggy». Το 1943 έγινε η πρώτη δοκιμαστική πτήση όταν και το Rotabuggy σύρθηκε πίσω από ένα Bentley και κατάφερε να αναπτύξει ταχύτητα 100 Km/ h. 

Οι αρχικές πτήσεις είχαν περιορισμένη επιτυχία γιατί αποδείχτηκε δύσκολο στον χειρισμό, αλλά μετά από κάποιες τροποποιήσεις, η ικανότητα πτήσης και χειρισμού του οχηματος αξιολογήθηκε ως "πολύ ικανοποιητική". Ωστόσο, το έργο κρίθηκε περιττό διότι εκείνη την εποχή ξεκίνησε η κατασκευή των Horsa II και Hamilcar , δυο αεροπλάνων που είχαν την ικανότητα να μεταφέρουν πολλά βαρέως τύπου οχήματα.

3. Η δηλητηριώδης βέλος βόμβα

Μεταξύ 1941 και 1944, οι Βρετανοί επιστήμονες εργάζονταν σε ένα άκρως απόρρητο σχέδιο με σκοπό να κατασκευάσουν μια βόμβα βλήμα που διοχέτευε το δηλητήριο πετώντας βελάκιαΈνα πρόσφατο έγγραφο με τίτλο «Έρευνα σε χρήση των Anthrax και άλλων δηλητηρίων για βιολογικό πόλεμο» αποκάλυψε ότι οι βελόνες για ραπτομηχανές θα χρησιμοποιούνταν στο όπλο αυτό και η αιχμή του θα μπορούσε πιθανότατα να είναι από άνθρακα ή ρικίνη.Σύμφωνα με ένα υπόμνημα του 1945 περίπου, η κατασκευή αυτή θα ήταν θανατηφόρα με μια μικρή διείσδυση και δεν υπήρχε η ανάγκη να χτυπήσει ζωτικά όργανα. Είχε επίσης το πλεονέκτημα, σύμφωνα με το υπόμνημα, οτι οποιαδήποτε ιατρική περίθαλψη θα ήταν απίθανο να αποτρέψει το θάνατο του θύματος.Οι βόμβες θα ρίχνονταν αεροπορικώς και η κάθε βόμβα μπορούσε να μεταφέρει 30.600 βελόνες. Αν μια βελόνα χτύπαγε ένα θύμα τότε αυτό θα ηταν νεκρό μέσα στην επομένη μισή ώρα. Ωστόσο, οι πιθανότητες να χτυπήσει κάποιον ποικίλουν. Ενώ θα είχε μεγάλη επίδραση κατά στρατεύματα έξω στο ύπαιθρο, ήταν σχεδόν άχρηστη όταν υπήρχε οποιοδήποτε είδος κάλυψης. Αυτό έκανε τις βόμβες απίθανο να μπορούν να προκαλέσουν μια μαζική καταστροφή και σε συνδυασμό με το μεγάλο κόστος παραγωγής τους, ποτέ η ιδέα αυτή δεν πέρασε το στάδιο του σχεδιασμού.

4. Αντι-Tank Σκυλοι

Ειδικά εκπαιδευμένα, από τον σοβιετικό στρατό, σκυλιά αναζητούσαν τροφή κάτω απο τα αρματα μάχης. Τα σκυλιά έμειναν πεινασμένα για λίγες μέρες τα έδεναν με εκρηκτικά και τα αφηναν ελεύθερα να περιπλανηθούν στους τομείς όπου ο εχθρός πλησίασε με τα ερπυστριοφόρα οχήματα. Όταν θα έφταναν κάτω από τα οχήματα ένας ειδικά σχεδιασμένος ξύλινος μοχλός θα πιεζόταν απο το τανκς και θα πυροδοτούσε τα εκρηκτικά.

Σοβιετικές εκθέσεις υποστηρίζουν ότι τα σκυλιά κατάφεραν να  σταματήσουν 300 γερμανικά τανκς και γενικότερα προκάλεσαν αρκετά ένα πρόβλημα στους Ναζί, ότι αυτοί έλαβαν μέτρα εναντίον τους. Ειδικά φλογοβόλα εγκαταστάθηκαν σε άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα για να τα αποκρούσουν και οι Ναζί διατάχθηκαν να τα πυροβολούν εξ αποστάσεως.


Σε ένα ατυχές περιστατικό το 1942 ανάγκασε ένα ολόκληρο τμήμα των Σοβιετικών να υποχωρήσει από το πεδίο της μάχης και αμέσως μετά τα αντιαρματικά σκυλιά αποσύρθηκαν από την τακτική γραμμή, ωστόσο η εκπαίδευση συνεχίστηκε μέχρι και το 1996.

5. Τα πλοια απο παγο (ice ships) 

Το 1942, οι σύμμαχοι υπέστησαν βαριές απώλειες των εμπορικών τους πλοίων απο τους Ναζί. Ο Λόρδος Louis Mountbatten πρότεινε την κατασκευή μεγάλων πλοίων φτιαγμένα από πάγο για την προστασία των συμμαχικών εμπορικών πλοίων και, ενδεχομένως, ως μια πλατφόρμα για να ξεκινήσει μια επίθεση από το Mountbatten.

Οι επιστήμονες της τότε εποχής ανέφεραν ότι με την προσθήκη πολτοποιημένου ξύλου πριν την κατάψυξη του νερούήταν ικανοί να φτιάξουν τεραστία πλοία μεγέθους 1200 μέτρων μήκους και 200 μέτρων πλάτους

Η κατασκευή του πρωτότυπου ξεκίνησε στη λίμνη Patricia στα καναδικά Βραχώδη Όρη, και διαπιστώθηκε ότι το σκάφος έπρεπε να είναι τουλάχιστον 10 μέτρα πάχους, ώστε να μπορεί να αντέξει ζημιές από βόμβες και τορπίλες. Ωστόσο, πριν από τις δοκιμές, η Μάχη του Ατλαντικού είχε σχεδόν τελειώσει και σε συνδυασμό με την εξέλιξη της κατασκευής των νέων αεροπλανοφόρων το έργο εγκαταλείφθηκε τον Αύγουστο του 1943.

Total comment

Author

Angel Di Pap

1  σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Cancel Reply